به فرآیندی که طی آن فشار زیادی به قوطی وارد می شود و آن را له می کند پرس قوطی می گویند. پرس قوطی از مراحل بسیار مهم در بازیافت به شمار می رود. برای صرفه جویی در منابع طبیعی عمل بازیافت انجام می گیرد بازیافت فلزات یکی از فرآیندهایی است که تاثیر زیادی در حفظ منابع طبیعی دارد.
چون از مواد بازیافتی برای ساخت محصولات جدید استفاده می شود دیگر نیازی به استفاده از منابع جدید محیطی نیست و به همین دلیل است که گفتیم بازیافت موجب حفظ منابع طبیعی می شود. بازیافت علاوه بر حفظ منابع طبیعی باعث می شود که برای دفن زباله ها نیاز به فضاهای بزرگ نداشته باشیم و در انرژی مصرفی صرفه جویی شود. انرژی که برای بازیافت فلزات مصرف می شود بسیار کم تر از انرژی است که برای استخراج آن ها از سنگ های معدنی است.
در فرآیند بازیافت یکی از مراحل هزینه بر مرحله حمل ضایعات است برای کاهش هزینه ها در این مرحله نیاز است تا حجم ضایعات راکاهش دهیم. پرس قوطی فرآیندی است که به همین منظور انجام می شود با کاهش حجم قوطی ها و ضایعات فلزی هزینه های حمل آن ها را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.
طراحی و شیوه ی کار دستگاه پرس قوطی برخلاف آن چه به نظر می رسد ساده نیست و پیچیدگی های مربوط به خود را دارد. این دستگاه برای مچاله کردن قوطی ها فشار زیادی را به آن ها وارد می کند بنابراین باید دارای سازه ای قوی و مستحکم باشد و جک آن نیز باید قدرت بالایی داشته باشد.
هنگام مچاله شدن قوطی ها فشار زیادی به بدنه و شاسی دستگاه وارد می شود بنابراین بدنه و شاسی آن باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که تحمل این فشار را داشته باشند. شاسی این دستگاه را معمولا به شکل عمودی قرار می دهند. شاسی به صورت درگاهی در دستگاه قرار می گیرد که سایر اجزا توسط لوله هایی به آن متصل می شوند.
هنگام کار درهای دستگاه از دو طرف بسته می شوند و بعد قوطی ها داخل دستگاه ریخته می شوند. بعد از چند دور حرکت زمانی که قوطی ها به اندازه کافی پرس شدند بسته بندی می شوند . بعد از این مرحله دو در کناری دستگاه باز می شوند و بسته های قوطی پرس شده از دستگاه خارج می شوند.
در این نوع دستگاه ها نیازی به وجود اهرم های بیرون انداز نیست که این موضوع سبب شده که هزینه ساخت دستگاه کاهش پیدا کند. اما خوب هیچ دستگاهی بدون عیب نیست یکی از معایب این دستگاه ها فشار سندان است که بعد از مدتی موجب مشکلاتی در دستگاه می شود.
برای رفع این مشکل طراحان اقدام به طراحی مدل دیگری از دستگاه پرس کردند که در این مدل دستگاه مانند یک کمد ساخته می شود که ضخامت دیوراه آن حدود 2 یا 4 سانتی متر است که سبب می شود دربرابر فشار ناشی از سندان بسیار مقاوم باشد.
همان طور که گفتیم جک های این دستگاه به صورت عمودی قرار می گیرند و میزان قدرت آن ها تاثیر زیادی در عملکرد مناسب دستگاه دارد. قدرت جک با قطر آن رابطه مستقیم دارد و هر چقدر قطر جک بیش تر باشد قدرت آن نیز بیش تر می شود. فشار بالای جک باعث می شود که بسته های قوطی به دیواره دستگاه پرس فشرده شوند. در این هنگام بیرون آوردن بسته های قوطی پرس کار آسانی نیست و به انرژی زیادی نیاز است. برای این کار از جک و یا اهرم های بیرون انداز استفاده می شود.
در این نوع دستگاه پرس کار به این صورت است که در ابتدا سیم های بسته بندی از شیارهای کف دستگاه عبور می دهند و بعد قوطی ها را از طریق قیف های بارریزی و نوار نقاله وارد دستگاه می کنند. بعد با کشیدن جک های عمودی فشار سندان کاهش پیدا می کند و بعد قوطی ها مچاله می شوند. این حرکت تا زمانی که قوطی ها به اندازه مورد نظر برسند ادامه پیدا می کند.
بعد که قوطی ها به اندازه مورد نظر رسید در حالی که هنوز فشار سندان روی قوطی ها وجود دارد سر دیگر سیم را از بین شایرها رد می کنند و بسته قوطی ها را خیلی محکم سیم بندی می کنند.جک عمودی در خلاف جهت حرکت می کند و به حالت اول برمی گردد. بسته های قوطی پرس شده به کمک جک های بیرون انداز از دستگاه خارج می شوند.
دستگاه های پرس قوطی در محل های مختلف استفاده می شود. از این دستگاه در محل هایی مانند مشاغل صنعتی , رستوران ها و یا حتی در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این دستگاه ها در مشاغل صنعتی و یا رستوران ها علاوه بر کم حجم کردن ضایعات آن ها می تواند در آمدی هم برای صاحبان این مشاغل ایجاد کند.
این دستگاه ها در ابعاد کوچک برای مصارف خانگی نیز طراحی و تولید شده اند. که خانواده ها با استفاده از آن قوطی هایی که می خواهند وارد زباله کنند کم حجم می کنند و می تواند به فروشندگان ضایعات بفروشند.
:: برچسبها:
پرس قوطی ,
:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0